Het aantal vroegtijdige schoolverlaters in het Brusselse Nederlandstalige onderwijs daalt. Dat moet blijken uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Toch blijft het Nederlandstalige onderwijs in Brussel kampen met de typische problemen van een grootstad.

18,8 procent van de Brusselse jongeren die naar een Nederlandstalige school gaan verlaten de school zonder diploma. Dat blijft veel, maar toch scoort Brussel nu beter dan acht jaar geleden. Toch doet het gewest het minder goed dan de andere Vlaamse provincies.

Dat komt omdat Brussel kampt met de typische problemen van een grootstad. "De schoolverlaters vertonen een heel duidelijke link met de zogenaamde kwetsbaarheidsindicatoren: vaker gaat het om kinderen waarvan de moeder geen diploma heeft of waar thuis geen Nederlands gesproken wordt", aldus Crevits.

Vier jaar geleden, in het schooljaar 2012-2013, deed Brussel het al beter dan vandaag. Er is dus nog werk aan de winkel. Daarom stuurt Crevits een splinternieuwe spijbelambtenaar het veld in, ook in Brussel.

Er zijn vooral een pak minder schoolverlaters in beroepsscholen. En daarvan zijn er volgens Crevits te weinig in Brussel. De minister wil daar snel werk van maken en meer BSO- en TSO-scholen openen in het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni