Union Saint-Gilloise zorgde vrijdagavond voor de eerste driepunter in de Proximus League. Het versloeg Oud-Heverlee Leuven met 0-3 en is zo leider in de eerste klasse B.

In de openingswedstrijd van de tweede speeldag trok Union naar het vernieuwde Enecostadion in Leuven. Union onderging het spel in de eerste helft. Toch kwamen de Brusselaars op voorsprong na een lange bal van Martens, met het hoofd verlengd door Mombongo tot bij Nicolas Rajsel die knap afwerkte. OHL bleef de betere ploeg. Maar de bezoekers namen alle vertrouwen bij de thuisploeg weg door vlak na de rust de score te verdubbelen. Mombongo zorgde namelijk voor zijn eerste doelpunt in Unionshirt na een vrije trap van Morren. Een dodelijk efficiënt USG zorgde zelfs nog voor een derde doelpunt. Na een fout in de rechthoek van Simaeys op Mombongo, trapte Rajsel de 0-3 binnen vanop de stip.