RWDM heeft tegen de voorlaatste in de stand Calamine maar net de zege kunnen thuishouden. Ondanks heel wat kansen kon Molenbeek maar één keer scoren en werd het uiteindelijk 1-0. In zijn tweede basisplaats van het seizoen scoorde Haidara de enige treffer.

De thuisploeg had in de eerste helft het overwicht en scoorde op het kwartier terecht. Haidara knikte van dichtbij een doorgekopte hoekschop binnen. De 1-0 gaf RWDM rust. De bal bleef overwegend in Brusselse rangen, zonder dat Molenbeek nog doelrijpe kansen wist te creëren. Calamine was onmachtig en voetbalde weinig bij elkaar.

Geen tweede goal

Ook na de pauze domineerde RWDM makkelijk. De eerste goede kans van de tweede helft viel er wel pas na een half uur spelen. Bova knalde recht op de bezoekende doelman Leonard. Het vizier van de thuisploeg stond niet op scherp want RWDM verkwanselde een hele boel kansen. Mbuba miste wellicht de grootste. De Fransman zette een goede één-twee op met Brouckaert, maar fusilleerde vanop een meter of vijf de paal. Wat later kreeg invaller Ngangue nog een kans om de score te verdubbelen maar ook hij stuitte op een sterke Leonard.

Zondag topper tussen Luik en La Louvière

RWDM blijft in de tweede amateurklasse op kop van het klassement staan. Zondag is er de topper tussen FC Luik en La Louvière. Nummer twee FC Luik kan bij winst tot op twee punten naderen. Als La Louvière de drie punten pakt, komt het tot op drie punten van RWDM.