Is het gewest zelfvoorzienend, is de stadseconomie verouderd en haat onze hoofdstad pendelaars? Op de Nacht van de Kennis tackelen onderzoekers drie belangrijke vraagstukken over Brussel. Daarna mogen politici over de kwestie in debat , da's natuurlijk extra boeiend in een verkiezingsjaar.
Onderzoekers delen expertise over Brussel op zevende kennisnacht
De Nacht van de Kennis over Brussel brengt al voor de zevende keer wetenschappers bij elkaar in het Kaaitheater. Onderzoekers die zich buigen over problemen in onze hoofdstad krijgen er een podium om hun expertise te delen. Die uiteenzetting dient dan als basis voor een debat tussen politici en publiek.
Dit jaar worden drie onderwerpen behandeld. In een eerste uiteenzetting wordt de vraag gesteld of de Brusselse economie in de geriatrie thuishoort. Een tweede voordracht zoomt in op de mobiliteitsproblemen voor pendelaars en als laatste onderwerp wordt de zelfvoorzienendheid van het gewest belicht. De thema's worden aan elkaar gelinkt door een aantal slampoëzievoorstellingen.
Thesisprijs
Tijdens de kennisnacht wordt ook de prijs voor de beste Nederlandstalige masterproef over Brussel uitgereikt. Daarmee hoopt de VGC de positie van Brussel als studentenstad verder te verankeren, door jonge onderzoekers een financiële ruggesteun te geven en ze te helpen internationaal door te breken. Aan de prijs is namelijk een bedrag van 2000 euro verbonden en de alumnus wordt ondersteund bij de publicatie van z'n thesis.
NACHT VAN DE KENNIS OVER BRUSSEL 29/3, 19.00, Kaaitheater
Bekijk hier ook het interview met Joost Vaesen van het Brussels Studies Institute waarin hij uitlegt wat er allemaal op het programma staat:
Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Wetenschap , Podium , Kaaitheater , nacht van de kennis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.