Nico Vereecken/Photo News

| Anderlecht-middenvelder Mario Stroeykens tijdens de match tegen Antwerp zondag 4 augustus

Anderlecht boekt ook bij Antwerp moeizame zege en komt mee aan de leiding in de stand

© Belga
04/08/2024

RSC Anderlecht heeft zondagmiddag op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League zijn tweede zege op rij geboekt. Paars-wit won op de Bosuil van Antwerp met 1-2 en komt in de stand met het maximum van zes punten mee aan de leiding met Westerlo.

Antwerp is gedeeld vijfde met drie op zes.

Net zoals in de openingswedstrijd tegen Charleroi (0-1-zege) kwam Antwerp goed uit de startblokken. De Great Old drukte Anderlecht terug op de eigen helft, maar Gyrano Kerk, Vincent Janssen en Jacob Ondrejka lieten het na om de score te openen.

Paars-wit snakte naar adem en kwam even slap voor de dag als tegen STVV, maar kwam toch tegen de gang van het spel in op voorsprong. Killian Sardella zette zich goed door op rechts en bracht het leer snel voor doel, waar Kasper Dolberg (25') opdook en in een tijd op Senne Lammens trapte. De Antwerp-keeper pareerde de poging aanvankelijk goed, maar duwde het leer met een reflex dan toch in zijn eigen kooi.

Gelijkmaker

Antwerp liet zich niet uit zijn lood slaan en prikte terug met twee reuzekansen, die het niet verzilverd kreeg. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch, toen Kerk (34') het gekraakte schot van Janssen in doel verwerkte.

Na de pauze herstelde Anderlecht het evenwicht, maar bleef ook Antwerp kansen creëren. Tjaronn Chery mikte net naast, Ayrton Costa besloot wild over. Aan de overkant raakte Dolberg na een knappe een-twee met Anders Dreyer de paal. Uiteindelijk had invaller Majeed Ashimeru (80') het laatste woord, na makkelijk balverlies van Chery.

Later zondag (16.00 uur) gaan Cercle Brugge en KV Kortrijk op zoek naar hun eerste punten en staat er op Sclessin een nieuwe topper op het programma tussen Standard en Club Brugge (18.30 uur). AA Gent en promovendus Dender sluiten de tweede speeldag af om 19.15 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni