Belga

 

| (Archiefbeeld)

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond zijn seizoensopener met het kleinste verschil gewonnen van Sint-Truiden: 1-0. Net als de drie vorige wedstrijden leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Maar daar besliste de ingevallen Mario Stroeykens anders over. Diep in de toegevoegde tijd duwde hij de enige treffer van de wedstrijd voorbij STVV-doelman Coppens.

Een bleek Anderlecht is zo de eerste winnaar in deze competitie en bijgevolg ook de eerste leider. Landskampioen Club Brugge opende vrijdagavond immers met een 1-1-gelijkspel tegen KV Mechelen. Zaterdag raakte vicekampioen en Bekerwinnaar Union niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Dender, net als Beerschot een promovendus. Voor Dender was het de eerste wedstrijd in de hoogste afdeling sinds 2009.

Ook het duel tussen promovendus Beerschot en Oud-Heverlee Leuven eindigde zaterdagavond op een scoreloos gelijkspel. Voor Beerschot was het de comeback op het hoogste niveau na een afwezigheid van twee jaar.

Zondag opent het sportief en financieel geplaagde Standard in de namiddag de debatten met een verplaatsing naar het ambitieuze KRC Genk. AA Gent gaat vervolgens op bezoek bij KV Kortrijk en nadien staat het Antwerp van Jonas De Roeck voor de verre verplaatsing naar Charleroi. De speeldag wordt zondagavond afgesloten met het duel tussen Westerlo en Cercle Brugge.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni