Brian Riemer tijdens de wedstrijd op eigen veld tegen Westerlo (2-2) op 14 september 2024. Het werd zijn laatste wedstrijd als coach van RSC Anderlecht

PhotoNews

| Brian Riemer tijdens de wedstrijd op eigen veld tegen Westerlo (2-2) op 14 september 2024.

Anderlecht stuurt trainer Brian Riemer de laan uit

JB
© BRUZZ
19/09/2024
Updated: 19/09/2024 15.13u

RSC Anderlecht heeft trainer Brian Riemer op straat gezet. De Deen stond bijna twee jaar aan het roer van paars-wit, maar het tegenvallende spelniveau van de voorbije weken deed hem de das om.

De 0-2-nederlaag tegen KRC Genk dinsdag, nochtans het eerste verlies dit seizoen, was de druppel voor het bestuur van de recordkampioen.

Anderlecht staat na zeven speeldagen vierde met twaalf punten, maar zeker na de 2 op 9 in de afgelopen drie wedstrijden regende het kritiek op het spelniveau. Zeker de onmacht waarmee Anderlecht dinsdagavond voor de dag verscheen, was tekenend.

"De clubleiding evalueert de prestaties van de ploeg als onvoldoende", klinkt het dan ook in een statement. Ook bij de fans weerklonk de voorbije twee thuiswedstrijden de roep om het ontslag van Riemer steeds luider.

76 wedstrijden

Anderlecht haalde Riemer in december 2022 aan boord in wat uiteindelijk een historisch slecht seizoen werd: paars-wit finishte in de competitie op de elfde plek. In Europa loodste de Deense coach Anderlecht wel naar de kwartfinales van de Conference League.

Afgelopen seizoen timmerde Anderlecht aan de weg terug en mocht het team van Riemer tot de voorlaatste speeldag de ambitie koesteren om landskampioen te worden. Uiteindelijk strandde paars-wit op de derde plaats, die beloond werd met een stek in de Europa League. "Met zijn positieve ingesteldheid en werkethiek heeft Brian een onmiskenbaar aandeel gehad in de sportieve heropleving van vorig seizoen", luidt het bij de club.

Dit seizoen kon Anderlecht nog niet overtuigen. Er leek geen lijn te zitten in het spel dat paars-wit op de mat bracht. Na een 12 op 21 moet Riemer langs de achterdeur het Lotto Park verlaten.

De 45-jarige Deen, die voordien assistent was bij het Engelse Brentford, mocht uiteindelijk 76 wedstrijden als hoofdcoach van Anderlecht opdraven. Beloftencoach David Hubert neemt vanaf vandaag de honneurs waar als interim-coach. Zaterdag krijgt Anderlecht Charleroi over de vloer in de competitie.

Lees verder onder de foto

Brian Riemer op de persbabbel voor de wedstrijd tegen Westerlo (2-2) van 14 september 2024. Het werd zijn laatste wedstrijd als coach van RSC Anderlecht

PhotoNews

| Brian Riemer op de persbabbel voor de wedstrijd tegen Westerlo (2-2.)

Fredberg: 'Onze tijd nemen'

Donderdagnamiddag heeft ceo Sports Jesper Fredberg tijdens een persconferentie toelichting gegeven bij het ontslag van Riemer. Hij bedankte zijn landgenoot, onder wie "we vorig jaar lang meededen voor de titel". "Maar we hebben een evaluatie gemaakt en we moeten beter kunnen, vandaar deze keuze. Brian heeft die beslissing met opgeheven hoofd aanvaard."

Fredberg benadrukt dat Anderlecht stappen heeft gezet onder Riemer, maar dat het nu tijd is voor "de volgende stap". "We staan verder dan twee jaar geleden, maar we willen nog verder."

Beloftencoach David Hubert zal wellicht een tijdje het vertrouwen krijgen, want een nieuwe trainer zal nog niet voor snel zijn, liet Fredberg verstaan. "David kent de club en is een jonge, getalenteerde coach. Er zal nu een procedure volgen om de juiste opvolger voor Riemer te vinden. Alles is mogelijk: iemand die op de markt is, of iemand die aan de slag is bij een andere club. Het juiste profiel is het belangrijkste, dan ben ik altijd bereid te onderhandelen. In ieder geval zullen we onze tijd nemen", aldus Fredberg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni