Vincent Kalut/Photo News

| Red Panther Justine Rasir uit Ukkel kijkt teleurgesteld na de verloren olympische troostfinale tegen Argentinië.

Brussels hockeytalent Justine Rasir wil leren uit verloren shoot-outs in troostfinale

© Belga
09/08/2024

Red Panther Justine Rasir uit Ukkel heeft wisselend geluk gekend met haar shoot-outs op het olympische hockeytoernooi in Parijs. Woensdag raakte ze in de halve finale niet voorbij de Chinese doelvrouw, maar vrijdag in de kleine finale was ze de enige die het Argentijnse sluitstuk kon kloppen in de verloren strijd om het brons (2-2, 3-1 na shoot-outs).

"We trainen elk jaar op dit specifieke onderdeel, maar het is moeilijk om de druk die ermee gepaard gaat na te kunnen bootsen. Het komt vaak aan op details, op enkele centimeters", legt Rasir uit. "We zullen erop blijven werken en eruit leren voor de volgende keer", klinkt het bij het Brusselse hockeytalent dat bij Racing Brussels speelt.

Charlotte Englebert betreurt dat de Panthers niet heel de match speelden zoals in het eerste kwart. "Als we op die manier waren doorgegaan, denk ik dat we gewonnen zouden hebben. De vierde plaats is de slechtste plaats om op te eindigen. Onze doelstelling lag hoger, zelfs al hebben we een heel jonge ploeg die onervaren is in de grote wedstrijden. Laat ons hopen dat deze opgedane ervaringen van pas zullen komen tijdens onze volgende afspraken. We mogen niet tevreden zijn met dit resultaat aangezien we beter hadden kunnen doen", klinkt het onomwonden.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni