Vincent Kalut/Photo News

| Red Panther Charlotte Englebert zoekt troost na de nipt verloren match tegen Argentinië

Red Panthers grijpen naast het brons na spannende shoot-outs

© Belga
09/08/2024
Updated: 09/08/2024 16.01u

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg is vrijdagnamiddag op de vierde plaats geëindigd op het olympisch hockeytoernooi op de Spelen van Parijs. In de wedstrijd om de derde plaats verloren ze met shoot-outs (1-3) van Argentinië. De Brusselse speelster Justine Rasir hield toch de eer hoog door twee keer te scoren.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg is vrijdagnamiddag op de vierde plaats geëindigd op het olympisch hockeytoernooi op de Spelen van Parijs. In de wedstrijd om de derde plaats verloren ze met shoot-outs (1-3) van Argentinië. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord in het Stade Yves-du-Manoir.

De Red Panthers kwamen in het eerste kwart op een 1-0-voorsprong, dankzij een treffer van Emma Puvrez (8') na een strafcorner. Maar ook de Argentijnen wisten te scoren na een strafcorner. Na 22 minuten trof Agustina Gorzelany raak en was alles te herdoen. Vijf minuten later klom La Albiceleste zelfs op voorsprong. Na geharrewar voor de kooi van Aisling D'Hooghe maakte Agustina Albertarrio er 1-2 van. Ook Argentinië was achterin niet al te secuur en nauwelijks een minuut later maakte de Brusselse Justine Rasir er al 2-2 van, tevens de ruststand in Colombes.

Enkel Rasir

Na de pauze werd er niet meer gescoord en was het tot in de slotminuut bibberen. Bij een Argentijnse strafcorner raakten eerst Gorzelany en nadien Albertarrio niet voorbij een uitstekende D'Hooghe. In de shoot-outs kwam enkel Justine Rasir tot scoren, Englebert, Blockmans en Vanden Borre misten.

Ook in de halve finales tegen China moesten er shoot-outs aan te pas kwamen, na een 1-1 in de reguliere speeltijd. Ook toen moesten de Panthers het onderspit delven: 2-3. Voordien hadden ze in de groepsfase nochtans gewonnen van de Chinezen. In de kwartfinales gingen de Panthers vervolgens voorbij Spanje naar de laatste vier.

De Red Panthers, de Europese vicekampioenen van vorig jaar in het Duitse Mönchengladbach, stonden voor de tweede keer ooit op de Olympische Spelen. Bij hun vorige deelname, in Londen 2012, eindigden ze op de elfde plaats.

In de wedstrijd om het goud staat Nederland vrijdagavond (20u) tegenover China.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni