Belga

| Vasile Usturoi, tijdens een pauze tussen twee rondes. Links: zijn coach Hubert Fierens.

Brusselse bokser Vasile Usturoi uitgeschakeld op Olympische Spelen: 'Enorme ontgoocheling'

© BRUZZ - Belga
31/07/2024

De Brusselse bokser Vasile Usturoi heeft zijn deelname aan de Olympische Spelen niet weten te verzilveren. Tijdens de achtste finales in de categorie onder de 57 kilo verloor hij op punten van de Australiër Charlie Senior.

Vasile Usturoi trok naar de Spelen met het oog op een medaille. Helaas voor de Brusselse bokser stak de Australiër Charlie Senior daar een stokje voor. In de 1/8ste finale bij de vedergewichten, ging Usturoi onderuit op punten. De jury scoorde alle drie de rondes in het voordeel van de Oceanische kampioen.

"Het is een enorme ontgoocheling. Ik ben heel teleurgesteld over dit resultaat”, klonkt het achteraf bij Usturoi. “Ik verlies de eerste twee ronden met 3-2, wat ik niet begrijp. Het was een evenwichtig gevecht en ik had als winnaar moeten aangeduid worden. Ik kon mij niet inbeelden dat ik vandaag zou verliezen."

Ook coach Hubert Fierens reageerde teleurgesteld. “Ik was er honderd procent zeker van dat hij hier vandaag zou winnen.”

Fierens stelde zich na afloop vragen bij de jurering. “Voor mij wint Vasile de eerste twee ronden. Over de derde ronde spreek ik niet, toen was het kalf al verdronken. Maar ik was het oneens met de score van de scheidsrechters."

Profcarrière

Een coronabesmetting, twee weken geleden tijdens een trainingsstage, had mogelijk een negatieve impact. “Maar met "wat als" koop je niets. Het heeft niet mogen zijn”, klonk het nog bij Fierens.

Bij de volgende Spelen in Los Angeles zal Usturoi niet meer van de partij zijn. Enkel amateurboksers worden immers toegelaten. “Hij moet nu prof worden", benadrukte Fierens. "In ons land mist hij de top acht, dus zijn contract bij Sport Vlaanderen zal hij kwijtspelen. Daar zit geen toekomst in.”

Volgens Fierens moet Usturoi nu een goede manager zoeken, en zijn weg zoeken in het profboksen. “Maar eerst moet hij zijn hoofd leegmaken en rusten. Pas nadien kan hij een goede beslissing nemen.”

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni