Belga

| De Brusselse Cynthia Bolingo in actie.

Cynthia Bolingo over moeilijke voorbereiding: 'De tijd speelt niet in mijn voordeel'

© Belga
04/08/2024

De Brusselse Cynthia Bolingo loopt maandag de reeksen van de 400 meter op de Olympische Spelen in Parijs na een moeizame voorbereiding. "De tijd speelt niet in mijn voordeel en het is een race tegen de klok", zei ze zaterdag.

Bij haar laatste wedstrijd moest Bolingo nog halverwege stoppen door een kuitblessure. "Het gaat al beter", vertelt ze nu. "Vorige week op precamp in Talence heb ik opnieuw een snelheidstraining kunnen doen, maar het is niet evident om vertrouwen in mijn lichaam te hebben na zo veel blessures. Voluit gaan was het nog altijd niet bij die training vorige week. Stap per stap. De tijd speelt niet in mijn voordeel en het is een race tegen de klok."

Mentaal begint de opeenstapeling van blessures wel te wegen. "Het is echt vermoeiend", geeft Bolingo toe. "Slopend zelfs. Maar ik vertik het om na zo'n periode te stoppen, want dan eindig je gefrustreerd. Ik wil stoppen op een hoogtepunt."

Niet sparen

Bolingo legde ook nog eens uit waarom ze de Mixed Relay niet liep. "In topvorm had ik een meerwaarde betekend, maar nu is het gewoon de sterkste ploeg die loopt", klinkt het. "En zo moet het ook zijn." Zo beginnen de Spelen van Bolingo maandag in de reeksen van de 400 meter. "Mij sparen zal er niet inzitten", beseft ze. "Gezien de concurrentie en mijn huidige niveau wordt de eerste ronde meteen mijn finale. Het wordt nog maar mijn vierde wedstrijd dit jaar, dus het wordt zaak om alles goed te managen."

De individuele finale waar Bolingo aanvankelijk op mikte, heeft ze min of meer uit haar hoofd gezet. "Na een Europese finale en een WK-finale zou de olympische finale de volgende logische stap in mijn carrière zijn, maar daar heb ik de voorbereiding niet voor gehad."

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni