Belga

| De Brusselse Cynthia Bolingo in actie. (archief)

Kuitblessure doet Cynthia Bolingo opgeven tijdens 400 meter in Italië

© Belga
18/07/2024

Cynthia Bolingo heeft woensdag tijdens een atletiekmeeting in Italië de strijd moeten staken tijdens een 400 meter. Negen dagen voor de start van de Olympische Spelen van Parijs is dat geen goed nieuws voor de blessuregevoelige Belgian Cheetah.

Bolingo was aan de slag op de Meeting Arcobaleno in Ligurië in het noordwesten van Italië. In de derde en laatste reeks stopte ze zowat halfweg de race met sprinten. In een reactie aan La Dernière Heure zei haar coach Carole Bam al dat het om een kuitblessure ging en dat bevestigt ze nu ook aan Belga.

"Het is een gelijkaardig probleem als in april op Curaçao", legt ze uit. Toen miste Bolingo door een probleem met de bezenuwing in haar kuit de World Relays op de Bahamas.

Ook haar voorbereiding op het EK in Rome was verstoord, waardoor Bolingo enkel deelnam aan de 4x400 meter en niet aan de individuele 400 meter. "Ze reist donderdagochtend terug naar België en laat dan een echo maken", besluit Bam.

De 31-jarige Brusselse werd vorig jaar vijfde op het WK in Boedapest en is het speerpunt van de 4x400 meter-ploeg bij de vrouwen. Ze is ook een sterkhouder van de gemengde aflossing, die in Parijs eveneens hoge ogen wil gooien. In 2021 viel Bolingo op het allerlaatste moment uit voor de Spelen van Tokio door een probleem aan de hamstring.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni