Nico Vereecken/Photo News

| ex-Anderlechtspeler Zeno Debast op het veld voor de Rode Duivels tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro op 5 juni

Debuterende Zeno Debast (ex-RSCA) verliest met Sporting Portugese Supercup van FC Porto

04/08/2024

Zeno Debast heeft zaterdagavond zijn officiële debuut gemaakt bij zijn nieuwe club Sporting Lissabon. In de Portugese Supercup in Aveiro gooide Sporting een driedubbele voorsprong te grabbel, waarna FC Porto na verlengingen alsnog met de zege aan de haal ging, het werd 3-4.

Debast werd door zijn coach Ruben Amorim meteen voor de leeuwen gegooid en zag hoe zijn ploeg al na dik twintig minuten zijn schaapjes op het droge leek te hebben. De regerende landskampioen kwam eerst op voorsprong via Goncalo Inacio (minuut 6) en diepte de score verder uit na goals van Pedro Goncalves (9') en Geovany Quenda (24').

Maar in minuut 28 ging Debast in de fout. De Belgische verdediger raakte een diepe bal helemaal verkeerd, waardoor Wenderson Galeno FC Porto voor rust nog een beetje hoop gaf. Na rust vervolledigden de Draken hun comeback via Nico Gonzalez (64') en een tweede van Galeno (66'), waarna Ivan Jaime (101') de bekerwinnaar in de verlengingen alsnog de Portugese Supercup bezorgde.

De twintigjarige Debast werd na de reguliere speeltijd naar de kant gehaald. De verdediger verliet begin vorige maand zijn jeugdclub Anderlecht voor zestien miljoen euro voor een Portugees avontuur bij Sporting. In de Portugese hoofdstad ondertekende de Rode Duivel (10 caps) een contract van vijf seizoenen.