Photonews

| Delphine Nkansa plaatste zich vrijdagmiddag met een evenaring van haar persoonlijk record voor de halve finales van de 100 meter.

Delphine Nkansa met glans naar halve finale 100 meter: 'Ik wil morgen van die 11.20 af'

© BRUZZ
02/08/2024
Updated: 02/08/2024 14.31u

Delphine Nkansa - wonend op een boogscheut van het Olympisch stadion in Parijs en lid van atletiekclub Excelsior Brussels - heeft zich vrijdag met overtuiging geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vlak op de Olympische Spelen. De 22-jarige Belgische liep in de reeksen een tijd van 11.20, een evenaring van haar persoonlijk record.

Nkansa eindigde derde in haar reeks. Haar persoonlijk record liep ze eerder eind juni tijdens het BK atletiek in het Koning Boudewijnstadion.

De 22-jarige Nkansa maakt haar debuut op de Olympische Spelen. Nkansa liep in reeks zeven. Enkele minuten later liep de andere Belgische deelneemster op dit nummer, Rani Rosius, een tijd van 11.10, een verbetering van haar PR met acht honderdsten.

Rosius werd vierde in haar reeks, maar omdat de drie beste verliezende tijden worden opgevist, is ook zij geplaatst voor de halve finales.

Die halve finales worden zaterdagavond gelopen.

Na afloop was Nkansa toch niet te spreken over haar race, ook evenaarde ze dus haar persoonlijk record: "Het was een waardeloze wedstrijd."

Al een tijdje zegt Nkansa dat ze maar wat graag eens onder de 11.20 zou willen duiken. "Altijd maar die 11.20, dat begint mij te enerveren", klonk het ook nu weer. "Gelukkig krijg ik in de halve finales een nieuwe kans om eronder te duiken. Ik heb niets meer te verliezen. Het is nog een keer alles geven en daarna rest enkel nog de aflossing."

*lees verder onder de foto

20240802_NKANSA_OLYMPISCHE_SPELEN.jpg

Photonews

| In de strijd voor kwalificatie bleef Nkansa in haar reeks een Griekse en Duitse atlete ruim voor.

Over de uitvoering van haar wedstrijd raakte Nkansa niet uitgepraat. "Ik miste mijn start volledig", begon ze streng. "Maar ik zei meteen tegen mezelf dat het nog niet afgelopen was en ik probeerde er nog het beste van te maken. Toen ik zag dat ik derde was, was ik superblij, maar even later zag ik de chrono en die is toch niet wat het moet zijn."

Op voorhand vertelde Nkansa nog dat ze bang was om overweldigd te worden door de omstandigheden. "Het is mij goed gelukt om mijn emoties achter me te laten voor de start, ook al was dat moeilijk omdat er heel veel lawaai was. Eigenlijk was het de hitte die mij parten speelde. Bij de start was ik precies niet goed wakker", besloot ze.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Olympisch Brussel , Delphine Nkansa , Olympische Spelen Parijs , atletiek , Excelsior atletiekclub

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni