Belga

| Dylan Borlée tijdens het voorbije EK atletiek in Rome.

Dylan Borlée niet opgenomen in selectie gemengde estafette 4x400 meter

© Belga
31/07/2024

De Belgische selectie voor de gemengde estafette 4x400 meter op de Olympische Spelen is herleid van zestien naar acht atleten, zo bevestigde topsportcoördinator Rutger Smith woensdag aan Belga. De opvallendste afwezige is Dylan Borlée.

Alleen de acht geselecteerde atleten zijn naar Parijs gereisd, de rest blijft nog in het voorbereidingskamp in het Zuid-Franse Talence. De geselecteerde atleten zijn Imke Vervaet, Helena Ponette, Naomi Van Den Broeck, Hanne Claes, Kevin Borlée, Jonathan Sacoor, Florent Mabille en Alexander Doom.

De opvallendste afwezige is Dylan Borlée. De andere afvallers zijn Robin Vanderbemden, Christian Iguacel, Daniel Segers, Cynthia Bolingo, Paulien Couckuyt, Liefde Schoemaker en Camille Laus.

De reeksen van de Mixed Relay staan vrijdag op het programma, de finale zaterdag. Sterkhouder Alexander Doom zal de reeksen niet lopen en komt enkel in actie in geval van een eventuele finale.

Ook bij de Belgian Rockets, de 4x100 metervrouwen, is er selectienieuws. Marine Jehaes is geblesseerd uitgevallen en wordt vervangen door Janie De Naeyer.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Dylan Borlée , Olympische Spelen Parijs , 4x400 meter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni