BRUZZ I LK

| Het hoofdterrein van FC Ganshoren op een zondagnamiddag.

Geen contract voor broer Paul Pogba bij FC Ganshoren

© BRUZZ
07/09/2024

Mathias Pogba speelt het komend seizoen niet bij FC Ganshoren in de tweede amateurklasse van het Belgische voetbal. De oudere broer van de voormalige wereldster Paul Pogba werd onvoldoende fit bevonden, ondanks heel wat intensieve trainingsessies die meer dan een maand in beslag namen.

Het was opmerkelijk nieuws medio juli: Mathias Pogba legt tests af bij FC Ganshoren. De oudere broer van de wegens doping langdurig geschorste Paul Pogba was na een resem omzwervingen in het noordwesten van Brussel aanbeland.

Pogba, vorige maand 34 geworden, had er een woelige periode opzitten. Precies twee jaar geleden belandde de Fransman in een Parijse cel nadat hij zijn jongere broer Paul, die toen één van de vedetten van Juventus was, had proberen af te persen. Eind 2022 werd Mathias Pogba uiteindelijk vrijgelaten waarna hij vruchteloos zijn grillige voetballoopbaan (13 verschillende clubs in 13 jaar tijd) nieuw leven probeerde in te blazen. Zo leidden enkele trainingen bij Wolvertem eerder dit jaar niet tot een overeenkomst.

En nu zal ook een avontuur bij FC Ganshoren niet doorgaan. Speler en club oordeelden vorige week dat een intensief trainingsprogramma niet tot het gewenste resultaat had geleid.

Het flink verjongde FC Ganshoren is matig aan de nieuwe competitie in de tweede amateurklasse begonnen. Uit twee wedstrijden werd slechts één punt gepuurd. Zaterdagavond speelt de Brusselse club een uitwedstrijd in de Oostkantons, bij FC Kelmis.

Ter info, wie toch een lid van de veelbesproken voetbalfamilie Pogba aan het werk wil zien, moet daarvoor naar het zuiden van ons land afzakken. Bij Excelsior Virton, uitkomend in de eerste amateurklasse, is sinds enige tijd Florentin Pogba, de tweelingbroer van Mathias Pogba, aan de slag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Paul Pogba , Mathias Pogba , FC Ganshoren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni