BRUZZ

| Het Georges Petre-stadion, de thuisbasis van FC Saint-Josse in Evere, is toe aan een renovatie.

Gemeente Evere in beroep tegen stadionrenovatie Sint-Joost

JP
© BRUZZ
22/08/2024

De grondige renovatie van het Georges Petre-stadion, de thuisbasis van eersteprovincialer FC Saint-Josse, was aardig op weg gerealiseerd te worden. Nu eist de gemeente Evere, waar de velden van de club zich bevinden, evenwel aanpassingen en een betere afstemming met de buurtbewoners.

In juli kondigde La Dernière Heure aan dat de vergunning voor het nieuwe stadion Georges Petre was verleend. Het terrein, dat ook het hoofdkwartier van FC Saint-Josse huisvest, ligt op het grondgebied van Evere. Het 6 miljoen euro kostende project voorziet in de sloop van het verouderde deel van het sportcomplex, om plaats te maken voor twee kunstgrasvelden en een nieuwe tribune.

Burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node communiceerde eerder al enthousiast over de vergunning, maar nu lijkt het project vertraging op te lopen. De gemeente Evere heeft namelijk een beroep ingediend bij de Brusselse regering via haar college van burgemeester en schepenen. Dat wordt bevestigd op het kabinet van staatssecretaris voor Stedenbouw, Ans Persoons (Vooruit.brussels).

Geluids- en lichtbuffer

Evere verwijt Sint-Joost dat de mening van de Everse inwoners niet is meegenomen. Er zou onder meer een tekort aan parkeerplaatsen zijn bij het stadion. Bovendien worden 43 bomen gekapt, wat de geluids- en lichtbuffer vermindert zonder dat nieuwe bomen dit effect kunnen vervangen.

De Brusselse regering moet beslissen of de vergunning wordt goedgekeurd en onder welke voorwaarden, of eventueel geweigerd.

Burgemeester Kir liet aan La Capitale weten dat hij het beroep zal "bestuderen en erop zal reageren." Hij is verrast door de beslissing van Evere en benadrukt dat de gemeente vanaf het begin bij de aanvraag betrokken was.

Kir zegt de bezorgdheden te begrijpen en belooft contact op te nemen met de gemeente en de bewoners van de wijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Emir Kir , stadion sint-joost-ten-node

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni