Belga

| Maxime Hordies viert z'n overwinning met de staff.

Handbiker Maxime Hordies neemt afscheid met goud op WK wielrennen

© Belga
26/09/2024

Maxime Hordies heeft donderdagochtend goud veroverd in de wegrit van de H1-klasse op het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich. De afscheidnemende G-renner leek over een traject van 38 kilometer zijn meerdere te moeten erkennen in de Italiaan Fabrizio Cornegliani, maar ging de wereldkampioen tijdrijden in de absolute slotfase nog voorbij.

Cornegliani snelde al van bij de start weg van Hordies en had na vier van de zes ronden een voorsprong van meer dan een minuut beet. De 55-jarige Italiaan viel in de laatste twee ronden stil en zag Hordies zienderogen naderen. De Overijsenaar - die voor de Brusselse 112-dispatching werkt - ging zijn Italiaanse rivaal uiteindelijk pas in de laatste meters voorbij voor de wereldtitel. De Braziliaan Marcos Ferreira de Melo Junior kwam meer dan drie minuten later als derde over de streep.

Voor de 28-jarige Hordies is het al de tweede medaille op dit WK. Dinsdag veroverde hij nog brons in de tijdrit in zijn H1-klasse, de categorie voor mensen met de zwaarste handicap. Op de Paralympische Spelen was hij nog goed voor zilver in de tijdrit. Op wereldkampioenschappen won hij eerder al vier medailles in de tijdrit (2x zilver, 2x brons) en vier in de wegrit (goud in 2019, 2022 en 2023; brons in 2021).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni