Jan De Meuleneir/Photo News

| Interim-trainer David Hubert tijdens de match tegen Charleroi, die eindigde in 0-0

Interimcoach David Hubert ziet RSC Anderlecht 0-0 gelijkspelen tegen Charleroi

© Belga
22/09/2024

In de eerste wedstrijd met David Hubert als interim-coach op de bank heeft RSC Anderlecht zaterdagavond niet kunnen winnen van Charleroi. In een kansarme wedstrijd bleef de 0-0 op het bord staan.

Beide teams toonden wel offensieve intenties, maar speelden te slordig. Pas in de blessuretijd van de tweede helft was er een echt grote kans. Nilson Angulo van paars-wit, knap aangespeeld door Francis Amuzu, draaide die de nek om.

Charleroi en Anderlecht hebben nu allebei dertien punten, daarmee staan ze in de stand op de plaatsen vier en vijf, op gelijke hoogte met Antwerp en Club Brugge en op drie punten van leider Genk.

Eerder op de dag won Antwerp met 1-2 in Westerlo en ging Sint-Truiden met 0-3 winnen op het veld van Beerschot. Vrijdag speelden ook Standard en Union Sint-Gillis 0-0 gelijk. Zondag gaat de achtste speeldag voort met duels tussen Club Brugge en AA Gent (13u30), KV Mechelen en Cercle Brugge (16u00), Genk en Dender (18u30) en Oud-Heverlee Leuven en Kortrijk (19u15).

De in Ukkel geboren David Hubert is nog maar sinds donderdag hoofdtrainer ad interim na het ontslag van Brian Riemer. Hij verklaarde daarop dat hij 'geen revolutie' zou doorvoeren, maar enkel kleine aanpassingen zou doen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni