Belga

| David Hubert, vrijdagnamiddag in de perszaal van RSC Anderlecht.

David Hubert wil niet te veel veranderen bij Anderlecht: 'Ik ga gewoon mezelf zijn'

© Belga
20/09/2024

David Hubert stond vrijdag een eerste keer als interim-coach van Anderlecht de pers te woord. De 36-jarige Brusselaar werd donderdag door de clubleiding aangesteld om de ontslagen Brian Riemer tijdelijk op te volgen als hoofdtrainer. Een dag voor de competitiewedstrijd tegen Sporting Charleroi meed hij grote uitspraken. "Ik ben enorm vereerd dat ik deze kans heb gekregen van de club."

Hubert was sinds deze zomer hoofdcoach van de U18 van Anderlecht, na vorig seizoen een jaar als assistent van de RSCA Futures te hebben meegedraaid in 1B. Nu volgt meteen een kans op het hoogste niveau.

"Ik heb nog niet veel tijd gehad om er om over na te denken", zei de voormalige middenvelder met een lachje. "Het is natuurlijk een grote eer, een bewijs van vertrouwen van de club. Ik voel me er klaar voor, al weet ik dat het voor een korte termijn is. De mensen binnen de club kennen me, en weten waar ik voor sta. Ik zie het als een ervaring, een kans. Ik kan op deze manier proeven van een job als trainer op het hoogste niveau. Dit is mijn ding, ik doe dit heel graag, en hoop op een dag als trainer op dit niveau te komen."

'Ik ga gewoon mezelf zijn'

Hubert wilde niet meteen alles veranderen bij het eerste elftal. "Ik zal kleine dingen aanpassen, maar zeker geen revolutie doorvoeren", benadrukte hij. "Er ligt een goede basis. De situatie in het klassement is ook niet dramatisch. Ik ga gewoon mezelf zijn. Bij elke trainer zullen andere accenten worden gelegd, kleine details. Mijn doel is om morgen zo goed mogelijk presteren. Daar ga ik vandaag voor. Daarna zien we wel weer verder. Ik wil ervoor zorgen dat de nieuwe trainer in de best mogelijke omstandigheden aan zijn taak kan beginnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , David Hubert , RSC Anderlecht , Brian Riemer , ontslag Brian Riemer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni