20220831 1810 Joachim Gerard 1

| Joachim Gerard (archiefbeeld).

Joachim Gérard uitgeschakeld op Paralympische Spelen

© Belga - BRUZZ
01/09/2024

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 8) heeft zich zondag op de Paralympische Spelen in Parijs niet kunnen plaatsen voor de derde ronde. Na een spannende wedstrijd delfde hij het onderspit tegen de Fransman Gaëtan Menguy. Voor Gérard waren het zijn laatste Spelen.

Achtste reekshoofd Joachim Gérard, die vrij was in de eerste ronde, verloor op het gravel van Roland Garros in drie sets van de Fransman Gaëtan Menguy (ITF 21). Het werd 3-6, 6-3 en 7-6 (7/4). De partij duurde twee uur en achttien minuten.

Ondanks een sterke start van Gérard kreeg de Fransman steeds meer de bovenhand naarmate de wedstrijd vorderde. De geboren Ukkelaar wist zich terug in de match te knokken, maar uiteindelijk was het toch Menguy die met de overwinning aan de haal ging.

Een medaille zit er dus niet meer in voor Gérard, die in Parijs voor de vijfde en laatste keer deelnam aan de Paralympische Spelen. Tijdens de openingsceremonie mocht de 35-jarige rolstoeltennisser samen met amazone Manon Claeys nog de Belgische vlag dragen. Volgend jaar zet hij een punt achter zijn sportieve carrière.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni