Belga

Handbiker Maxime Hordies geeft op in uitgeregende wegrit op Paralympics

© Belga
05/09/2024

Maxime Hordies heeft donderdag opgegeven in de wegrit van de MH1-2-categorie op de Paralympische Spelen in Parijs. De 28-jarige handbiker kwam na de eerste van drie rondjes in en rond Clichy-sous-Bois als zevende door, maar gaf er nadien de brui aan.

Hordies, die bij de dispatching van de Brusselse 112 werkt, was een van de vier starters in de MH1-klasse, die voor de wegrit ook bestond uit zes MH2-renners met een minder zware beperking. Voor de Belgische handbiker bleek het dan ook een quasi onmogelijke opdracht om een medaille uit de brand te slepen. Hordies zelf verwachtte er op voorhand alvast "helemaal niets van" en de wegrit werd ook met een uur uitgesteld door de hevige regenval in Parijs.

De Spanjaard Sergio Garrote Munoz had na de eerste van drie ronden een voorsprong van veertien seconden op de Fransman Florian Jouanny en meer dan twee minuten op de Italiaan Luca Mazzone. Hordies kwam als zevende voorbij op meer dan 23 minuten van de Spaanse leider, maar draaide nadien af.

In de tweede en de derde ronde ging Jouanny op en over Garrote Munoz en kroonde hij zich tot paralympisch kampioen met 22 seconden voorsprong op de Spanjaard, die zilver pakte. Mazzone kwam zeven minuten later als derde over de streep.

Woensdag veroverde Hordies nog zilver in de paralympische tijdrit in de MH1-klasse. Onze landgenoot, die drie jaar geleden in Tokio brons pakte in de rit tegen de chrono, moest het tijdritgoud aan de Italiaan Fabrizio Cornegliani laten.

Hordies, die zich vorig jaar tot wereldkampioen op de weg kroonde in het Schotse Glasgow, komt 7 september nog aan de bak tijdens de Paralympische team relay.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Maxime Hordies , Paralympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni