Belga

| Julien Duranville (rechts) is opgeleid in de jeugd van Anderlecht.

Jonge Brusselaar Julien Duranville debuteert bij de Rode Duivels

© Belga
06/09/2024

De 18-jarige Brusselaar Julien Duranville en Arne Engels hebben vrijdagavond in het Nations League-duel in het Hongaarse Debrecen tegen Israël (3-1-zege voor België) hun debuut gevierd voor de Rode Duivels.


De achttienjarige in Ukkel geboren flankspeler van Borussia Dortmund mocht na 73 minuten invallen voor Jérémy Doku, bij een 3-1-stand in het voordeel van de Belgen. Duranville, opgeleid in de jeugd van RSC Anderlecht, kreeg zo een twintigtal minuten speeltijd. Bij zijn club Dortmund staan er dit seizoen tot nu toe 31 minuten op zijn teller.

Ook Arne Engels mocht invallen - voor Youri Tielemans - en pakte zo bij zijn tweede selectie zijn eerste cap. Engels was tijdens de voorbereiding op het EK al reserve en zat ook in de selectie voor de oefeninterland tegen Montenegro, toen hij niet in actie kwam.

De Rode Duivels wonnen in het Nagyerdeistadion in het Hongaarse Debrecen uiteindelijk relatief eenvoudig tegen Israël, op de eerste speeldag in groep A2 van de A-divisie in de Nations League.

Na een treffer van Kevin De Bruyne en een owngoal van Timothy Castagne waren beide teams met een 1-1-stand gaan rusten, in de beginfase van de tweede helft gingen de Belgen op en over de tegenstander. Youri Tielemans zorgde vrijwel meteen na rust voor de 2-1, nadien legde De Bruyne vanop de stip met zijn tweede van de avond de wedstrijd in een beslissende plooi: 3-1.

Loïs Openda miste nadien nog een strafschop. Maandag staan de Belgen in Lyon tegenover Frankrijk, dat met 1-3 verloor van Italië, voor een heruitgave van de achtste finale op het EK. Toen gingen de Duivels eruit na een owngoal in het slot van Jan Vertonghen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Julien Duranville , België-Israël , Rode Duivels , selectie rode duivels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni