Photonews

| Kevin Borlée, Helena Ponette, Jonathan Sacoor en Naomi Van Den Broeck liepen een nieuw Belgisch record in de reeksen van de gemengde 4x400 meter.

Kevin Borlée stuwt op zijn zesendertigste gemengde estafetteploeg naar finale

© Belga - BRUZZ
02/08/2024

De Belgische gemengde estafetteploeg in de 4x400 meter heeft zich vrijdagavond gekwalificeerd voor de finale van het nummer op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgische viertal (Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Kevin Borlée en Naomi Van Den Broeck) eindigde in de eerste van twee reeksen als derde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:10.74. De eerste drie landen van elke reeks en de twee snelste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale.

Startloper Sacoor ging uitstekend van start en wisselde het stokje als tweede aan Helena Ponette. Die kon als derde meegeven met Kevin Borlée. Borlée, 36 jaar intussen en de ouderdomsdeken van alle Belgische estafetteploegen, lanceerde Naomi Van Den Broeck vervolgens als tweede. Die moest in een spannend slot nog een plekje prijsgeven.

De zogenoemde Belgian Waffles finishten uiteindelijk als derde in een nieuwe nationale recordtijd (3:10.74). De Verenigde Staten wonnen de reeks in een nieuw wereldrecord van 3:07.41. De tweede plaats ging naar Frankrijk, ook in een nationaal record van 3:10.60.

De finale staat zaterdagavond om 20u55 op het programma. Tussen de reeksen en de finale mag elk land een wijziging aan zijn ploeg doorvoeren. Die jokerpositie is voor Alexander Doom, die de plaats inneemt van Kevin Borlée in de finale.

Doom, de Europese kampioen op de 400 meter, sukkelt sinds het EK in Rome een beetje met de adductoren en de pijn is nog niet helemaal verdwenen. Hij mikt in Parijs vooral op de estafettes (gemengd en Belgian Tornados), maar is ook op de individuele 400 meter een medaillekandidaat.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , Belgian Waffles , gemengde estafette , 4x400 meter , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni