Kindermans kritisch na vertrek: ‘Het was mijn Anderlecht niet meer’

© BRUZZ
31/08/2024

Jean Kindermans, jarenlang het hoofd van de jeugdafdeling van RSC Anderlecht doet een maand na zijn overstap naar Antwerp zijn boekje open over zijn afscheid van paars-wit. Dat schrijven verschillende media zaterdag.

Achttien jaar lang leidde Kindermans de jeugd van Anderlecht, een periode waarin hij onder meer topspelers als Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Jérémy Doku lanceerde. Hij stapte in juli over naar landskampioen Antwerp.

Op de vraag of het vertrek bij Anderlecht pijn deed, antwoordt hij: “Het zal misschien verbazen, maar mijn vertrek bij Anderlecht heeft me geen pijn gedaan omdat de club die ik heb verlaten mijn Anderlecht niet is. (...) Er zijn nu andere mensen aan de macht en die zullen op hun manier succes boeken. Of niet.”

Kindermans wijst naar de ommezwaai bij Anderlecht. De clubleiding koos voor de jeugdopleiding voor andere waarden. Zijn Anderlecht zag er zo uit: “Om de twee jaar kampioen spelen, aantreden in de Youth League, de betere jonge spelers naar de A-kern brengen. Ik weet ook: als er nieuwe mensen komen, komen er nieuwe accenten.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni