Belga

| De jonge Mathias 'Zanka' Jørgensen, toen nog spelend voor Kopenhagen in de Champions League.

Met Mathias 'Zanka' Jørgensen is opnieuw een Deense speler onderweg naar Anderlecht

© Belga - BRUZZ
15/08/2024

RSC Anderlecht versterkt zijn defensie met Mathias 'Zanka' Jørgensen. De 34-jarige Deense centrale verdediger komt over van het Engelse Brentford en ondertekent een contract van een seizoen. Dat heeft paars-wit donderdag gemeld.

Jørgensen speelde in zijn rijkgevulde loopbaan vele jaren voor de Deense topclub FC Kopenhagen. Buiten Denemarken verdedigde hij ook de kleuren van PSV, Huddersfield, Fenerbahçe en Fortuna Düsseldorf. Sinds september 2021 was de 37-voudige international aan de slag bij Brentford. Hij zat in de Deense kern voor het recente EK in Duitsland, maar kwam niet in actie.

"Wanneer je zoals ik opgroeit in de jaren 1990, kent elk kind dat van voetbal houdt Anderlecht", reageert Jørgensen. "Deze stap is een mooie kans voor mij om bij een grote club als Anderlecht te spelen. Ik probeer zelf een leider te zijn, het hele team als een hecht blok te laten spelen en mijn teamgenoten zoveel mogelijk te helpen."

CEO Sports Jesper Fredberg haalt met Jørgensen dus weer een landgenoot binnen. "Met Zanka voegen we een ervaren centrale verdediger toe aan de kern. Hij is een leider, is agressief, sterk in de duels en sterk met het hoofd, zowel aanvallend als verdedigend", aldus Fredberg op de website van de recordkampioen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni