12 mei 2022: het park aan de Ninoofsepoort met MIMA, Belvue hotel, Brunfauttoren en Ninoofsesteenweg op de achtergrond

| 12 mei 2022: het park aan de Ninoofsepoort met MIMA, Belvue hotel, Brunfauttoren (toen nog tijdens de renovatie) en Ninoofsesteenweg op de achtergrond.

Ninoofsepoort krijgt tijdelijke tent voor sportclubs Zuidpaleis

EC
© BRUZZ
09/09/2024

Ten laatste op 1 september volgend jaar moet aan het Vander Puttenstadion aan de Ninoofsepoort een grote sporttent staan, waar de 34 sportclubs uit het Zuidpaleis zullen kunnen trainen. De volledige 25 miljoen euro daarvoor komt van het Brussels Gewest.

Het plan om het dertigtal sportclubs uit het Zuidpaleis naar het Vander Puttenstadion te verhuizen, was vorig jaar al aangekondigd. Nu is ook het budget en de vorm bekend. De gemeenteraad van de stad Brussel zal deze maandag over het plan stemmen.

In totaal krijgt de Stad van het Brussels Gewest 25 miljoen euro om de sportinfrastructuur in en rond het stadion aan te passen. Het gros daarvan, 10 miljoen, gaat naar de bouw van een tijdelijke sporttent. Die moet even groot zijn als de grote zaal van het Zuidpaleis, waar vandaag 34 sportclubs trainen. Bij de start van de ontmanteling van dat Zuidpaleis, nodig voor de aanleg van metrolijn 3, moeten die clubs daar vertrekken.

“We weten nog niet precies wanneer, dat hangt af van de vergunning bij de MIVB, maar wij maken alles klaar om ten laatste op 1 september 2025 te kunnen openen,” zegt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). “De tent zal er meer dan vijf jaar blijven staan. Voor ons is het belangrijk dat de sportinfrastructuur aanwezig blijft in het stadscentrum en in een gelijkaardige wijk als die rond het Zuidpaleis.”

Naast de nieuwe tent krijgt ook het Vander Puttenstadion zelf een renovatie. Die zal rond de 8 miljoen euro kosten, zegt Hellings. Het overige geld dient als buffer om eventuele vertraging op te vangen.

Het Vander Puttenstadion, aan het Institut des Arts et Métiers en het park aan de Ninoofsepoort

| Het Vander Puttenstadion, aan het Institut des Arts et Métiers en het park aan de Ninoofsepoort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni