Photonews

| Interim-trainer David Hubert voor zijn eerste wedstrijd tegen Charleroi, eind september.

Onduidelijkheid over toekomst David Hubert houdt aan

© Belga
08/10/2024

RSC Anderlecht wil ad interim-trainer David Hubert niet verbranden en zet zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach verder. Dat schrijven de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad dinsdagmiddag. Paars-wit bevestigt het nieuws evenwel niet en zegt onder meer aan persagentschap Belga dat het bericht "voorbarig" is.

De 36-jarige Hubert nam drie weken geleden tijdelijk het roer over van de Deen Brian Riemer, die vanwege het belabberde spel ontslagen werd.

Hubert, die tot voor kort nog de leiding had over de U18 van paars-wit, debuteerde eerst nog met een doelpuntloos gelijkspel tegen Charleroi in de Jupiler Pro League, maar boekte daarna wel zijn eerste Europese zege tegen het Hongaarse Ferencvaros (2-1).

Na een nieuw gelijkspel tegen promovendus Dender (1-1) volgde een tweede Europa League-zege, toen Anderlecht vorige week met 1-2 gingen winnen bij de Spaanse subtopper Real Sociedad.

Zoektocht

Mede door de eerste en meteen ook overtuigende 3-0-competitiezege in de topper tegen Standard van afgelopen zondag sloeg het Brusselse bestuur aan het twijfelen, maar Jesper Fredberg en co. willen Hubert niet meteen definitief voor de leeuwen gooien.

De zoektocht naar een permanente hoofdcoach zou volgens de mediaberichten ook in een afrondende fase zitten. Onder meer de naam van de Serviër Vladimir Ivic, clubloos na omzwervingen bij PAOK, Maccabi Tel Aviv, Watford en Krasnodar, wordt nadrukkelijk genoemd.

Ook voormalig Antwerp-coach Mark van Bommel stond op de shortlist van paars-wit, maar de Nederlander bedankte vriendelijk voor de job.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , David Hubert , RSCA , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni