RSC Anderlecht

RSC Anderlecht blijft op de dool. De Belgische recordkampioen kon ook zaterdagavond tijdens de negende speelronde van de Jupiler Pro League zijn reeks zonder competitiezeges niet doorbreken op het veld van promovendus Dender: 1-1.

De Brusselaars, die nu al vijf matchen wachten op een nieuwe overwinning in competitieverband, staan wel nog altijd gedeeld tweede in de tussenstand van de Belgische hoogste afdeling met veertien punten. Dender nestelt zich op de negende positie met twaalf eenheden.

De gastheer presenteerde zich aardig tegen paars-wit, maar kreeg net voor het halfuur het deksel op de neus. Southampton-huurling Samuel Edozie (28.) baande zich een weg door de thuisdefensie en zette Michael Verrips op het verkeerde been.

De Oost-Vlamingen lieten zich niet uit hun lood slaan en kwamen vroeg in de tweede helft opnieuw langszij via Aurelien Scheidler (53.), die onhoudbaar in de rechterbovenhoek ramde. Bij het ingaan van het slotkwartier zag de Anderlechtse aanvoerder Leander Dendoncker het winnende doelpunt op de paal stranden en ook Luis Vazquez geraakte even later niet voorbij Verrips. In de laatste seconden dacht RSCA toch nog met de zege te gaan lopen, maar buitenspel van Vazquez stak daar een stokje voor.

Eerder op de dag ontnam een blunderende Ortwin De Wolf een sterk KV Mechelen een punt bij leider KRC Genk (2-1) en diende Westerlo-spits Matija Frigan Standard zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe (1-2).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni