Belga

| De Brusselse rolstoelatlete Léa Bayekula tijdens de ceremonie protocollaire, donderdagavond na haar winst op de 400 meter.

Stad Brussel viert Belgische paralympische atleten maandag aan trappen van Beursgebouw

© Belga
07/09/2024

De volledige Belgische paralympische delegatie zal volgende maandag (om 16u30) gehuldigd worden bovenaan de trappen van het Beursgebouw van Brussel. Dat maakte de Stad Brussel vrijdagavond bekend in een persbericht.

Schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) gaf aan dat de hoofdstad "het van groot belang vindt om de paralympische atleten te eren na hun geweldige prestaties in Parijs".

"Dat deden we eerder ook voor de olympische atleten", aldus Hellings. "We vinden het belangrijk om sport toegankelijk te maken voor G-atleten. Al onze sportinfrastructuren zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, en we zorgen ervoor dat onze competities zo inclusief mogelijk zijn."

Na een ceremonie wordt het publiek uitgenodigd om binnen in de Beurs kennis te maken en in gesprek te gaan met de aanwezige atleten. De volledige delegatie, inclusief de medaillewinnaars, zal present tekenen, net als onder meer BPC-voorzitter Marc Vergauwen, secretaris-generaal Dominique Gavage en delegatieleider Olek Kazimirowski.

Team Belgium telt momenteel elf medailles op de Paralympische Spelen in Parijs. Amazone Michèle George en rolstoelatleten Léa Bayekula (2x) en Maxime Carabin (2x) zorgden voor vijf gouden plakken. G-renners Ewoud Vromant (2x) en Maxim Hordies behaalden zilver en rolstoelatleet Peter Genyn en G-renners Jonas Van de Steene en Tim Celen vervolledigden de buit met drie bronzen medailles.

De Paralympische Spelen lopen nog tot en met zondag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni