Vincent Kalut/Photo News

| Sarah Chaâri in actie op de Olympische Spelen in het Grand Palais, hier tegen de Dominicaanse Rodriguez Madelyn Andrea

'Taekwondoïn' Sarah Chaâri verliest halve finale op de Spelen, ze maakt nog kans op brons

© Belga
09/08/2024
Updated: 09/08/2024 16.34u

Sarah Chaâri heeft vrijdagmiddag de halve finale verloren in de klasse -67 kg op het olympisch taekwondotoernooi op de Spelen. Ze haalde het niet van de Hongaarse Viviana Marton, maar kan nog brons winnen in de troostfinale.

In de halve finales moest Chaâri het opnemen tegen de Hongaarse Viviana Marton, het twaalfde reekshoofd. Chaâri en Marton zorgden voor een spannend gevecht en deelden tijdens de eerste ronde enkele rake klappen aan elkaar uit. Na twee minuten stond het dan ook 4-4, maar won de Hongaarse toch de eerste ronde na een headkick, die drie punten opleverde. In een razend spannende tweede ronde won Marton uiteindelijk met zeer nipte 11-10-cijfers.

Maar voor Sarah Chaâri is het olympisch taekwondotoernooi nog niet afgelopen. De 'taekwondoïn' of taekwondospeelster wordt namelijk opgevist in de herkansingen om de bronzen medaille, die later vandaag (20u19) op het programma staan. Haar tegenstander in die kamp om het brons is nog niet bekend.

Nummer één

Sarah Chaâri is momenteel de nummer één van de wereld in haar gewichtsklasse. Ze wist zich eerder vandaag te plaatsen voor de halve finales en klopte daarvoor in het Grand Palais de Egyptische Aya Shehata, het negende reekshoofd, na twee rondes (0-0 en 1-0). Ze zorgden voor een zeer gesloten gevecht en kwamen tijdens de eerste ronde niet tot scoren. In de tweede ronde maakte onze landgenote het verschil met één enkele punch: 1-0.

Daarvoor had Chaâri, die zich in mei in Belgrado tot Europese kampioene kroonde, de Dominicaanse Andrea Madelyn Rodriguez, het zestiende reekshoofd, na twee rondes gevloerd (6-2 en 11-2).

Jongste atlete

Voor de negentienjarige Chaâri, de jongste atlete van de Belgische delegatie, zijn het haar eerste Olympische Spelen. Vorig jaar tekende de Henegouwse al present op de Europese Spelen in Polen, waar ze als achttienjarige meteen ook goud won (in de klasse tot 62 kg). In die klasse kroonde ze zich in 2022 ook al tot wereldkampioene in het Mexicaanse Guadalajara.

Chaâri komt uit Charleroi, maar studeert ondertussen voltijds geneeskunde aan de ULB. Haar vader is afkomstig uit Marokko, haar moeder is van Belgische komaf. Ze is ook de enige atlete van Team Belgium die met een hoofddoek aan de Spelen deelneemt.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni