Belga

| Sarah Chaâri heeft zich in het olympische taekwondotoernooi op de Spelen in Parijs verzekerd van de bronzen medaille in de klasse tot 67 kilogram.

Taekwondoka Chaâri kan geluk niet op na brons: 'Nog meer waard dan wereldtitel'

© Belga
10/08/2024

Sarah Chaâri heeft zich vrijdagavond in het olympische taekwondotoernooi op de Spelen in Parijs verzekerd van de bronzen medaille in de klasse tot 67 kilogram.

Sarah Chaâri heeft zich vrijdagavond in het olympische taekwondotoernooi op de Spelen in Parijs verzekerd van de bronzen medaille in de klasse tot 67 kilogram. Het Belgische topreekshoofd versloeg in het Grand Palais in Parijs in de herkansing om brons het Oezbeekse veertiende reekshoofd Ozoda Sobirjonova. Ze glunderde nadien van trots.
De 19-jarige Chaari werd in de eerste ronde weggeblazen door Sobirjonova, maar slaagde er nadien toch nog in om het tij te keren door de twee volgende rondes naar haar hand te zetten. "Deze medaille is nog meer waard dan een wereldtitel omdat de Spelen slechts een keer om de vier jaar plaatsvinden. Je kwalificeren is zelfs moeilijk. Het is de Heilige Graal onder de sportievelingen", liet Chaâri zich na afloop uit.
Na de eerste ronde (2-16) zag het er nochtans benard uit. "Mijn coach vroeg me om het gevecht te sluiten, niet te veel aan te vallen en rustig te blijven. Het hielp om alles opnieuw in perspectief te plaatsen. Ik had betere ideeën vanaf de tweede ronde. Het kwam aan op details, maar dat is wat telt op de Spelen."

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni