RSC Anderlecht

| Thomas Foket zet in het Lotto Park zijn handtekening onder een contract tot 2027.

RSC Anderlecht versterkt zich met Thomas Foket. Dat meldt de Belgische recordkampioen zaterdag. De rechterflankverdediger verlaat het Franse Stade Reims na zes jaar en zet in het Lotto Park zijn handtekening onder een contract tot 2027.

De 29-jarige Foket maakte in de zomer van 2018 de overstap van AA Gent naar Stade Reims. Bij de Buffalo's speelde hij in totaal 187 wedstrijden en werd hij in 2015 kampioen. In het begin van zijn carrière kwam hij uit voor Dilbeek Sport (in de toenmalige vierde klasse) en KV Oostende.

Foket heeft al een voorgeschiedenis bij paars-wit: de Dilbekenaar combineerde op 16-jarige leeftijd (als middenvelder) wedstrijden bij Dilbeek Sport met trainingen bij de U18 en de beloften van RSCA. Maar finaal ruilde hij de amateurclub uit de Brusselse rand toch in voor AA Gent. "Dit is letterlijk een kinderdroom die uitkomt", reageert hij. "Ik ben al sinds kindsbeen af supporter van deze prachtige club. Het speelde altijd wel in mijn hoofd om hier ooit te kunnen spelen, en het is een zalig gevoel om nu echt dit truitje te mogen aantrekken."

'Grote werkethiek'

Bij Reims, dat vorig seizoen negende werd in de Ligue 1, stond Foket steevast in de basis en kwam hij tot 189 wedstrijden, waarin hij een keer scoorde en acht assists gaf. De rechtsachter verzamelde bij de Rode Duivels tien caps sinds zijn debuut in een vriendschappelijke oefeninterland tegen Nederland in november 2016. Sinds zijn invalbeurt tegen Polen (0-1-zege) in de Nations League in juni 2022 werd Foket niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Ook CEO Sports Jesper Fredberg is tevreden. "We blijven constant zoeken naar de juiste versterkingen om ook de concurrentie binnen de kern aan te scherpen. Thomas is een speler met een grote werkethiek, met veel ervaring, tactisch gedisciplineerd en hij geeft altijd alles op het veld."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni