Christian Burgess van Union Saint-Gilloise

| Christian Burgess van Union Saint-Gilloise.

Union blijft tegen AA Gent steken op vijfde scoreloos gelijkspel van het seizoen

20/10/2024

De wedstrijd tussen Union Sint-Gillis en AA Gent op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League heeft zaterdagavond geen winnaar gekregen. Het duel in het Dudenpark draaide, ondanks voldoende mogelijkheden, uit op een scoreloos gelijkspel. Voor Union is het al de vijfde 0-0 dit seizoen in de competitie. De Brusselaars blijven met 15 punten in de stand steken op de achtste plaats. Gent heeft 18 punten en neemt de derde plaats over van Club Brugge.

Ondanks een hoop kansen leverde de eerste helft geen doelpunten op. Vooral thuisploeg Union toonde initiatief op de helft van de tegenstander, maar de Brusselaars toonden nogmaals waarom ze dit seizoen zo moeilijk tot scoren komen.

De thuisploeg wrong zijn kansen de nek om en kwam bijna ook op achterstand na een huizenhoge kans voor Gentenaar Noah Fadiga, maar de poging van de flankspeler belandde binnen het bereik van doelman Anthony Moris. Het tempo daalde al naarmate de eerste helft vorderde en die neerwaartse trend zette zich verder na de pauze. De tweede periode had lange tijd weinig om het lijf en werd maar een aantal keren opgeschrikt door een echte doelkans.

Union-spits Kevin Rodriguez probeerde het met een omhaal en middenvelder Noah Sadiki trapte maar net naast na een goede rush, maar een treffer zat er niet meteen in. Een kwartier voor tijd moest Gent-doelman Davy Roef wel alles uit de kast halen om een achterstand te vermijden. Met een dubbele redding belette hij de ingevallen spits Promise David te scoren en hield hij de 0-0 op het bord.

Voor beide ploegen staan volgende week donderdag Europese wedstrijden op het programma. Union maakt in de Europa League de verplaatsing naar het Deense Midtjylland. Gent neemt het in de Conference League in eigen huis op tegen Molde.