Belga

| Anan Khalaili tijdens de match tegen Midtjylland.

Union kan niet scoren: Midtjylland wint met 1-0

© Belga
24/10/2024

Union Sint-Gillis heeft donderdag op de derde speeldag van de league phase in de Europa League met 1-0 verloren van het Deense Midtjylland. De Brusselaars vonden opnieuw de weg naar doel niet, zoals zo vaak dit seizoen. In de stand blijven ze onderin hangen met één op negen en zien ze hun kansen op Europese overwintering slinken.

De Unionisten, die de licht geblesseerde Alessio Castro Montes moesten missen, kenden een moeilijke openingsfase waarin de Denen heel wat kansen kregen. Ousmane Diao (18.) bracht de thuisploeg op voorsprong door de 1-0 na een voorzet van Aral Simsir voorbij een kansloze Anthony Moris te tikken. Midtjylland liet na de voorsprong uit te diepen. De Brusselaars probeerden zich daarna in de match te knokken, maar elke poging tot aanval liep spaak.

Union kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer en was al snel gevaarlijk met onder meer een kopbal op de paal en een stevig afstandsschot van Mathias Rasmussen en pogingen van Noah Sadiki en Mohammed Fuseini. Daarna vielen de Unionisten stil, en trainer Pocognoli probeerde met de inbreng van Anouar Aït El Hadj en Franjo Ivanovic extra schwung in zijn ploeg te krijgen, maar ook zij konden het tij voor de Brusselaars niet keren. Binnen twee weken, op donderdag 7 november, ontvangt Union op de vierde speeldag in het Koning Boudewijnstadion AS Roma.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni