Union Sint-Gillis

| Ross Sykes

Verdediger Ross Sykes verlengt contract tot 2027 bij Union

© Belga
22/10/2024

Ross Sykes heeft zijn contract bij Union Sint-Gillis verlengd tot 2027, zo bevestigt de Belgische eersteklasser dinsdagochtend via zijn website. De Engelse verdediger kwam in de zomer van 2022 over van het Engelse Accrington en speelde sindsdien al 62 wedstrijden voor de Unionisten.

De 25-jarige Sykes vond ook al acht keer de netten voor de Brusselaars en was vorig seizoen tegen Club Brugge verantwoordelijk voor het kwalificatiedoelpunt in de terugwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup, die Union uiteindelijk won na een 1-0-zege in de eindstrijd tegen Antwerp. De Engelse centrale verdediger staat in de pikorde van trainer Sébastien Pocognoli wel achter zijn landgenoot Christian Burgess, de Argentijn Kevin Mac Allister en de Japanner Koki Machida. Daardoor kwam Sykes dit seizoen nog maar twee keer in actie bij de Brusselaars, telkens in de Europa League tegen Fenerbahçe (2-1-nederlaag) en Bodo/Glimt (0-0).

Union kende een wisselvallige seizoensstart en staat na elf speeldagen met vijftien punten tiende in de stand van de Jupiler Pro League. Pocognoli en co gaan donderdag (18u45) bij het Deense Midtjylland ook op zoek naar hun eerste zege in de Europa League, zondag (19u15) komt Cercle Brugge over de vloer in het Dudenpark.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni