Photonews

| Sha'Carri Richardson tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Parijs.

Wereldkampioene 100 meter Sha'Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

© Belga
02/09/2024

De Amerikaanse sprintvedette Sha'Carri Richardson zakt volgende week naar Brussel af voor de Memorial Van Damme. Organisator Golazo bevestigde maandag de deelname van de regerende wereldkampioene op de 100 meter, die op de Olympische Spelen in Parijs naar zilver spurtte.

Het is voorlopig nog afwachten op welke afstand de 24-jarige Amerikaanse zal aantreden in het Koning Boudewijnstadion. "Ze heeft de intentie zowel de 100m (op vrijdag) als de 200m (op zaterdag) te lopen," klinkt het.

In Parijs moest Richardson het goud op de 100 meter aan Julien Alfred uit Saint Lucia laten. Die zegde al eerder haar deelname aan de Memorial toe.

De organisatie bevestigt daarnaast ook de komst van olympische kampioenen Marileidy Paulino (400m), Nina Kennedy (polsstok) en Valarie Allman (discus).

De 48e editie van de Memorial vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september en geldt als de finale van de serie Diamond League-atletiekwedstrijden. Door de spreiding over twee dagen komen zestien disciplines voor mannen en vrouwen aan bod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , sha'carri richardson , Memorial Van Damme , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni