In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nodigt radiopresentator Bram elke woensdag schepenen uit om het te hebben over de grote dossiers in hun gemeente. Schepen van Anderlecht Bieke Comer (Vooruit.brussels) kijkt terug op de afgelopen legislatuur en de uitrol van Good Move: "Ik denk dat we nog heel veel analyses kunnen maken over wat er toen fout liep."
Good Move: 'Misschien niet de juiste keuze om te starten in een van de moeilijkste wijken'
Lees ook: BRUZZ 24 na het handelaarsprotest in Anderlecht: ‘Samen Wayezstraat aantrekkelijker maken'
Bieke Comer (Vooruit.brussels) is Schepen in Anderlecht voor Nederlandstalige aangelegenheden, Economie, Middenstand, Tewerkstelling, Handel, Wekelijkse Markten en Financiën. Dit is een uitgebreide lijst waar veel over te bespreken valt binnen de afgelopen legislatuur, maar daarnaast is het vooral de uitrol van het mobiliteitsplan in Anderlecht die de grootste tegenwind ontving. "Het was een circulatieplan dat juist na COVID is ingevoerd, en ik denk dat de voorbereiding van het circulatieplan daardoor zeer moeilijk is verlopen", vertelt ze.
In 2022 moesten een petitie, luid protest en de sabotage van tijdelijke weginfrastructuur door bewoners uit Kuregem duidelijk maken aan de gemeente dat er weinig draagvlak was voor Good Move: "Het is een wijk die investering in openbare ruimten nodig heeft. Anderzijds was Good Move ook een experiment, en was het misschien niet de juiste keuze om te starten met een nieuw concept in een van de moeilijkste wijken", aldus Bieke Comer. Naar de toekomst toe is de schepen uit Anderlecht van mening dat er meer ingezet zal moeten worden op kleinere projecten, waarbij het duidelijker wordt voor bewoners wat de voordelen zijn: "Op die manier kunnen we stelselmatig weer vertrouwen creëren rond mobiliteit bij de bewoners."
Lees meer over: Anderlecht , Anderlecht kiest , Mobiliteit , Good Move , De ronde van Brussel , Bieke Comer