We zitten ondertussen middenin het witloofseizoen. Ik ben bij 'mijn' witloofboer langsgegaan en heb vijf kilo gekocht. Dat kan vrij veel lijken, maar ik durf wel een kilo voor mij alleen klaarmaken. Behalve de boter die je daarbij gebruikt is witloof een absoluut dieetproduct: geen suikers en geen eigen vet. “Het is slechts water en wind,” zei een van mijn collega-liefhebbers ooit.
Ik ben héél jong aan het witloof gegaan. Gelijk alle kinderen moet er ooit een tijd geweest zijn dat ik er geen lustte, maar die kan ik mij niet herinneren. Gedurende mijn jaren in het buitenland was dat het enige van België dat ik echt miste: chicons! De rest van de wereld heeft er nooit van gehoord. Er gaan wel mooie dozen naar Tokio en New York, maar dat is voor een kleine elite. Wij beseffen niet goed wat voor gastronomische parels wij hier hebben.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.