Eat & Drink: Kamoun

| In de keuken staat een Ofyr-barbecue garant voor sappige bereidingen van onder meer inktvis.

Review
Score: 4 op 5

Kamoun: nieuwe hit van eigenaar My Tannour

Michel Verlinden
© BRUZZ
02/06/2023

Na My Tannour en Mine Madeh lanceert Georges Badghi Sar een nieuwe place to be, nu met een feestelijke visie op de keuken uit het Midden-Oosten: Kamoun. En dat doet hij met succes.

Georges Badghi Sar is een bekende figuur in de oosterse streetfoodscene in Brussel, maar hij verbaast ons nog maar eens met zijn nieuwe restaurant Kamoun. De man is geboren in Syrië, beïnvloed door verschillende keukens (zijn roots zijn Armeens, zijn moeder is Libanese) en draagt mede daardoor een geïnspireerde gastronomische visie uit. Dat bewijst hij met Kamoun, dat opende op de plek waar vroeger C'Chicounou zat, een huis dat ons zoveel goede herinneringen heeft geschonken. Kleine waarschuwing: de aanpak is heel persoonlijk, waardoor Kamoun niet geschikt is voor wie rust en intimiteit zoekt op restaurant.

Met een slim ontworpen inrichting, mooie rieten lampen, op maat gemaakte banken en kale bakstenen, kiest Kamoun voor een feestelijke visie op eten. Er klinkt, behoorlijk luid, de hele tijd muziek, van Franse variété tot Arabische elektro, en als klap op de vuurpijl wordt er elk uur een rondje alcoholische shotjes aangeboden. Geen idee of het een ritueel is of dat het alleen wordt gedaan als er iets te vieren valt.

Georges Badghi Sar is een bekende figuur in de oosterse streetfoodscene in Brussel, maar hij verbaast ons nog maar eens met zijn nieuwe restaurant Kamoun

Restaurants met een voorkeur voor dergelijk entertainment laten vaak steken vallen als het over de kwaliteit van het eten gaat, maar dat is hier helemaal niet het geval. De kaart biedt een uitgebreide mix van kleine en grotere gerechten, allemaal om te delen. Het gaat van pittige frieten (7 euro) met toum (een Libanese knoflookcrème) tot een côte à l'os van een kilo met citroentijm (68 euro), met daartussenin heel wat gerechten van rond de Middellandse Zee.

In de keuken staat een Ofyr-barbecue garant voor sappige bereidingen. Wij testen hem door een hele inktvis, doordrenkt met kruiden en pilipili (48 euro), te bestellen. Een heerlijke, malse hap. Hetzelfde geldt voor de artisjok (14 euro), die in zijn geheel wordt geserveerd met look, tomatenblokjes en granaatappelstroop. Wij houden wel van de manier waarop de gerechten worden geserveerd: zo komt de za'atar-kruidenmix op tafel met een vijzel, zodat je alles zelf kan vermalen met de stamper. De kroon op het werk is de selectie wijnen, waaronder natuurwijnen die het gehemelte strelen, zoals een Chinon van Domaine Grosbois (35 euro) of sinaasappelwijn van Domaine des Têtes (32 euro).

KAMOUN
Giststraat 29, Elsene
02-377.53.10, www.kamoun.be
ma > za 18.30 > 0.00 & zo 10 > 15.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni