Dit wonderbaarlijke en fijne adresje zet de bentobox in de schijnwerpers, de lunchboxen vol Japanse verfijning.
We zouden het onszelf nooit vergeven hebben mochten we deze parel onontdekt hebben gelaten. Niko-Niko opende al in 2019, maar het is nooit te laat om gemiste kansen in te halen. Bij de start was Niko-Niko – in de taal Kawabata is dat een onomatopee die een lach nabootst, iets als 'Hahaha' dus – alleen een afhaalrestaurant. Sinds enkele maanden is er plaats voor twaalf man om ter plekke te eten. En de ervaring is een genot. Alle lof daarvoor voor Nicolas Gauthier, een filmregisseur die zich op de Japanse keuken heeft gestort, en voor Fumi Congan, een grafisch ontwerpster die met hem in zee is gegaan.
Het paar investeerde in een kleine ruimte die het midden houdt tussen een toonbank voor afhaalgerechten en een konbini, zoals de buurtwinkels uit het land van de rijzende zon heten. Door de sobere inrichting schitteren de kleuren van de Japanse producten en grote potten met bulkproducten (kombu, gedroogde shiitakes, panko …) uitgestald in functionele rekken nog meer.