Pierre Marcolini heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. De Brusselse meester-chocolatier werd door de jury unaniem verkozen.
Pierre Marcolini kroont zich tot beste patissier ter wereld
De prijs is een eerbetoon aan de virtuoos die internationaal het beroep van patissier-chocolatier heeft gepromoot door zijn creativiteit, zijn producten, zijn commerciële en bedrijfswaarde. Het WPS is het belangrijkste internationale confectiecongres gewijd aan patissiers en werd opgericht door Iginio Massari.
Tijdens de editie van 2020 koos de jury, vertegenwoordigd door onafhankelijke journalisten, unaniem de patissier-chocolatier Pierre Marcolini. Deze onderscheiding is volgens de jury het beste eerbetoon voor het 25-jarig bestaan van het Huis Pierre Marcolini.
Marcolini startte 25 jaar geleden met een eerste zaak in Kraainem. Met behulp van het Brussels investeringsfonds kon de chocolatier zijn zaak verder uitbouwen. Sindsdien kiest hij zelf zijn cacaobonen om ze in zijn atelier in Haren te verwerken tot chocolade. Marcolini zette de toon, want nu is dat zogenoemde bean-to-barprincipe een trend.
Pierre Marcolini
- Geboren in Charleroi in 1964
- 1983 Wordt meester-patissier
- 1988 Beste nieuweling van België
- 1991 Beste patissier van België
- 1991 Eerste prijs Concours Mandarine Napoléon International
- 1995 Wereldkampioen Patisserie
- 1995 Opent eerste zaak in Kraainem
- 2000 Maakt zelf zijn chocolade
- 2015 Hofleverancier
Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Pierre Marcolini , beste patissier ter wereld , World Pastry Stars
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.