In L’Oriento laat chef Georges Baghdi Sar je kennismaken met zijn voortreffelijke Syrisch-Libanese keuken. Een smulpartij die je van Oudergem meevoert naar het Midden-Oosten, maar de onverschillige service brengt je met beide voeten weer op de grond. Jammer.
Er zijn drie essentiële criteria die van een restaurant een goed restaurant maken: het decor, de kwaliteit van het voedsel en de ontvangst. Wat het decor betreft, heeft L’Oriento alles in huis. Anders dan de vele oosterse kantines zonder ziel, straalt dit adres een echte warmte uit, die je aanmoedigt om je tijd te nemen. Een lichte plankenvloer, een muur van grijs patina, bewerkte schoolstoeltjes, een smeedijzeren structuur aan het plafond… Niets op aan te merken, er is goed over nagedacht.
Ook het voedsel is meer dan behoorlijk. We hadden een goede indruk van de middagbuffetformule. Voor €14,50 bedienden we ons à volonté uit de verschillende bereidingen. We onthouden zonder twijfel de hummus met heerlijke olijven en granaatappelzaden. Maar ook het tarwemeel dat voorzichtig gemengd was met tomaat, net als de kaviaar van gerookte aubergine, afgewerkt met komijn.
De favoriet van onze smaakpapillen waren de wijnbladeren, een klein wonder versierd met puree van zoete pepers, granaatappelsiroop en een vinaigrette met citroen die heerlijk verfrissend was. Andere pareltjes verrijkten de keuze, zoals de fijne sneetjes gedroogd en gekruid rundvlees, of de eenvoudig geroosterde courgettes. Kortom, we hebben geen seconde getwijfeld over een tweede ronde.
Afgeserveerd
Vlekkeloze ervaring dus? Helaas. Toch een hartig woordje over de bediening. Zonder onaangenaam te zijn, duwt men het gegeven ‘self-service’ veel verder dan zou mogen: we krijgen bijna de indruk afgeserveerd te worden. De ober presenteert je alleen de rekening, en in het beste geval brengt hij je nog de drankjes die je besteld hebt – dat van ons is nooit aangekomen.
Niets al te ernstigs, over het algemeen gezien, maar als je noch de formule noch de Syrisch-Libanese keuken kent, zul je bijna moeten smeken om een woordje uitleg. Een spijtige zaak, en niet in lijn met de rest van dit restaurant. In onze verbeelding is zo’n goede en genereuze keuken onlosmakelijk verbonden met menselijk contact.
ma/lu/Mo > vr/ve/Fr: 11.00 > 14.30 & 18.00 > 22.30
za/sa/Sa: 18.00 > 22.30
Ronde van Brussel: Oudergem
Lees meer over: Oudergem , Resto & Bar , Ronde van Brussel: Oudergem
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.