| Bonom is wel degelijk de maker van de 'lynchmuur', een fresco gebaseerd op 'De lijken van gebroeders De Witt', een Nederlands schilderij uit de zeventiende eeuw.

'Lynchmuur' is wel degelijk werk van Bonom

KVDP
© BRUZZ
02/12/2018

Het vermoeden bestond al langer en de straatkunstenaar bevestigt het nu zelf: Bonom heeft het bloedig fresco, vlakbij Kapellekerk, geschilderd. Dat zei hij tijdens een congres van de ULB over streetart, zo meldt RTBF.

De muurschildering verscheen in januari 2017 op een muur van een socialehuisvestingblok in de Kapellestraat, op de rand van de Marollen. Het fresco was duidelijk geïnspireerd door De lijken van gebroeders De Witt, een werk van de 17de-eeuwse Nederlandse schilder Jan De Baen.

Al snel werden de artistieke en technische kenmerken van Bonom, de artiestennaam van Vincent Glowinski, herkend, maar die bevestigde noch ontkende dat hij de maker was. Tot vrijdag, toen hij dat zelf erkende tijdens een ULB-congres over streetart.

Op dezelfde muur had Bonom al een andere muurschildering aangebracht van een slangenmens. Dat fresco werd verwijderd toen het gebouw in 2014 gerenoveerd werd. In september dit jaar ging Bonom voor de derde keer aan de slag op dezelfde plek.

In samenspraak met de buurtbewoners bracht Bonom een cocon aan op de 'lynchmuur'. Die muur zal in de toekomst nog van look veranderen, want het werk is nog niet af.

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Expo , Muurschilderingen in Brussel , Bonom , streetart , street art , straatkunst , lynchmuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni