Minister-president Rudi Vervoort (PS), Brusselse minister van Werk en Economie Didier Gosuin (Défi) en minister-president van de COCOF Fadila Laanan (PS) hebben samen met vertegenwoordigers van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) woensdag het allereerste raamakkoord van het Brussels Gewest ondertekend. De intensievere coördinatie moet de tewerkstelling van werkzoekenden versnellen.
Brussels Gewest en transportsector slaan handen in elkaar
"Het eerste concrete resultaat wordt de pool Opleiding-Werkgelegenheid specifiek voor de sector Transport en Logistiek. Deze pool omvat het bestaande Referentiecentrum, het centrum van Bruxelles Formation en het dienstenaanbod van Actiris en de VDAB Brussel", legt minister Gosuin uit.
Het akkoord met de sector Transport en Logistiek geldt voor een vierjarige periode. In Brussels omvat de sector 3.200 bedrijven en 31.000 banen. De Europese Unie verwacht evenwel een groei van 80 procent binnen de sector tegen 2050.
Meer geld voor opleidingen
"Er zijn al opleidingen voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs maar met dit raamakkoord zijn er meer middelen die worden bijgelegd bij de sectorale middelen. Wij investeren nu al meer dan 1 miljoen euro per jaar in opleidingen en we hopen dat dit nu verhoogd wordt door de Brusselse overheid", verklaart John Reynaert, vice-voorzitter van het SFTL.
Het historische akkoord moet de basis leggen voor de verdere uitbouw van het sociale overleg tussen de overheden, de ondernemingen en de werknemers. De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verwacht dat er dankzij de opgedane ervaring snel volgende akkoorden volgen met onder meer de bouw-, taxi-, horecasector.
Lees meer over: Brussel , Economie , werkzoekenden
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.