Brussel Economie focust bij de nieuwe oproep voor projecten ter bestrijding van discriminatie op de arbeidsmarkt op initiatieven die discriminatie in verband met een handicap bestrijden of die vrouwelijke slachtoffers van geweld ondersteunen. Dat meldt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) donderdag. Hij trekt hiervoor 750.000 euro uit.
Focus op handicap en vrouwen bij strijd tegen discriminatie bij aanwerving in Brussel
"Mijn doelstelling blijft onveranderd: ik wil alle Brusselaars toegang geven tot werk. De strijd tegen discriminatie bij aanwerving is een van de prioriteiten van mijn werkgelegenheidsbeleid", stelt Clerfayt.
De projectoproep 2023 geeft prioriteit aan projecten die discriminatie in verband met een zichtbare of onzichtbare handicap bestrijden. Volgens de laatste studie van de Universiteit Gent hebben mensen met een handicap minder kans op een sollicitatiegesprek. Dit criterium staat in de top drie van factoren van discriminatie bij aanwerving.
Ook projecten die vrouwelijke slachtoffers van geweld ondersteunen bij hun toegang tot werk, zijn prioriteit. Uit het ACTIV-consortium blijkt dat meer dan een op de vijf vrouwen in Europa slachtoffer is van huiselijk geweld. Die realiteit kan gevolgen hebben voor hun succes op de arbeidsmarkt en hun professionele re-integratie.
"Sinds het begin van deze legislatuur werd meer dan 3 miljoen euro besteed aan projecten om discriminatie bij aanwerving tegen te gaan. Met de versterking van de discriminatietests, met vijftien verbintenissen om discriminatie te bestrijden, is Brussel het gewest dat het meest investeert om alle Brusselaars dezelfde kansen op werk te geven. De diversiteit van de tewerkstelling moet immers de diversiteit van de burgers vertegenwoordigen", besluit Clerfayt.
Lees meer over: Brussel , Economie , Bernard Clerfayt , discriminatie , discriminatie arbeidsmarkt