Midi Station
Qua interieur is er vrijwel niets veranderd, maar de bediening is voortaan perfect drietalig en ook qua keuken heeft Midi Station een serieuze bocht genomen.
Met zijn jarenlange ervaring kent De Prins zijn wijnen en kwaliteitsproducten als geen ander, en dat vertaalt zich nu in een prachtige menukaart, die de klemtoon legt op delicatessen uit de zee. Liefhebbers van oesters kunnen plaatsnemen aan de aparte oesterbar, waar naast oesters ook verse alikruiken, venusschelpen, wulken en garnalen liggen te wachten.
De prijzen zijn zeer redelijk in verhouding tot de kwaliteit die je hier op je bord krijgt: de voorgerechten lijken bewust onder de 20 euro te zijn gehouden, en de meeste hoofdgerechten zitten onder de 30 euro, zelfs bijvoorbeeld een jonge tarbot met zee-egelkoraalboter, gebakken peultjes en aardappeltjes (€25), of snoekbaarsfilet op het vel gebakken met witloof, aardpeer en een honing-champagnesaus (€22).
Wij waren misschien zelfs nog het meest van onze sokken geblazen door ons voorgerecht: de carpaccio van sint-jakobsschelpen met granny smith en een eucalyptuscrème (€17), die ons een heel nieuw smaakpalet deed ontdekken.
En wat u ook doet, zorg dat u nog een plekje overhoudt voor een nagerecht, want Midi Station heeft een indrukwekkend aanbod zoete én hartige desserts. Wij genieten nog steeds na van onze warme schapenbrie van Acremont met herfsttruffel, groene appelgelei en studentenhaver (€11) - een specialiteit van het huis.
Onze schroom om een voormalige collega te recenseren bleek gelukkig volledig ongegrond: dit adres kunnen we u van harte aanbevelen!
adres: Victor Hortaplein 26, Sint-Gillis - 02-526.88.00 - www.midistation.eu
open: dinsdag > vrijdag van 12.00 > 15.00 uur & 18.00 > 22.00 uur + zaterdag van 18.00 > 22.00 uur
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.