Leefmilieu Brussel heeft de kaart gepubliceerd waarop de gebieden te zien zijn die van hoge of minder hoge biologische waarde zijn.
Brussel brengt biodiversiteit in kaart
Over de kaart was een maand geleden wrevel ontstaan bij een aantal natuurverenigingen omdat het erop leek dat ze in de schuif van minister Alain Maron (Ecolo) bleef liggen. Ze was immers al een tijdje klaar.
Maar donderdag heeft de Brusselse regering groen licht gegeven voor de publicatie van de kaart. De kaart onderscheidt vijf gradaties van biodiversiteit, van donker groen (Zoniënwoud, maar ook Josaphatsite, Marais Wiels of Koninklijk Domein) tot minder groen.
In het Brussels parlement heeft minister Maron eerder gezegd dat de kaart vooral een indicatieve waarde heeft. Ze is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, maar heeft geen kracht van wet. Wel kan ze nuttig zijn bij de opmaak van het nieuwe Gewestelijke Bestemmingsplan dat de Brusselse regering tegen 2024 wil klaar hebben of om bepaalde landschappen of gebieden te beschermen.
De interactieve kaart is te bekijken op de website van Leefmilieu Brussel.
Lees meer over: Milieu , biodiversiteit , Alain Maron , friche Josaphat , koninklijk domein , Zoniënwoud , Gewestelijk Bestemmingsplan