De stad Brussel en de Stichting Solar Impulse hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Dat moet leiden tot de uitwisseling van innovaties om de klimaatnoodtoestand te bestrijden. Solar Impulse is een initiatief van piloot Bertrand Piccard, die met het gelijknamige vliegtuig op zonne-energie de wereld rondvloog in 2015 en 2016.
Innovaties moeten klimaatnoodtoestand Brussel-Stad bestrijden
Piccard kwam zelf naar Brussel om de overeenkomst met de stad Brussel te bezegelen. Het doel van de Stichting Solar Impulse is om samenwerkingen aan te gaan die leiden tot de uitwisseling van ervaringen en ecologische, sociale, economische en technologische innovaties in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zowel de stad als de stichting kunnen dus profiteren van elkaars kennis en expertise.
Brussels schepen van Klimaat Benoit Hellings (Ecolo) geeft meteen een praktisch voorbeeld. "We hebben dit al kunnen ervaren bij de plaatsing van onze waterlekdetectoren. We installeerden ze in verschillende Brusselse gebouwen, en ontdekten dat Manneken Pis lekte. Dankzij die technologie werd hij dus een stukje groener. Vandaag valt deze technologie onder het Solar Impulse-label", vertelt schepen Hellings.
Ecologische transitie van de stad
De samenwerking heeft ook een uitwerking op de Brusselse start-ups en bedrijven. Wanneer zij in de toekomst duurzame en innovatieve oplossingen ontwikkelen, krijgen deze het Solar Impulse Efficient Solution-label. Hierdoor kunnen ze hun zichtbaarheid en hun positieve impact op de klimaatverandering aanzienlijk vergroten.
"Dit partnerschap vormt een symbolische stap in onze missie om sneller tot schone en doeltreffende oplossingen te komen op grote schaal, want steden hebben een belangrijke rol in de ecologische transitie", besluit Piccard.
Lees meer over: Brussel-Stad , Milieu , Stichting Solar Impule , Benoit Hellings , Bertrand Piccard
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.