Concertzaal AB mag opnieuw de Steenstaat gebruiken om haar tourbussen te parkeren, ook nadat de werken zijn afgerond en de straat officieel is opgenomen in het voetgangersgebied. Tussen de twintig en dertig keer per jaar zullen er maximaal drie voertuigen tegelijk worden geparkeerd.
Tourbussen AB terug naar Steenstraat
De Stad Brussel neemt op dit moment de Steenstraat onder handen. Daarom parkeert de Ancienne Belgique vrachtwagens en tourbussen met materiaal en muzikanten tijdelijk in de Borgwal-, Zuid-, en Cellebroerstraat. Voor laden en lossen zal de concertzaal occasioneel ook de Anspachlaan gebruiken. Daarvoor heeft de concertzaal toelating van de politie en de Stad Brussel.
Eerder dit jaar zei schepen Bart Dhondt (Groen) dat hij met de AB zou samenzitten om een oplossing te vinden. Die is nu gevonden: zodra de werken in de Steenstraat achter de rug zijn, zal de AB opnieuw gebruik mogen maken van die straat.
Hoewel er slechts tussen de twintig en dertig keer per jaar drie voertuigen tegelijk staan, zullen er wel vaker één of twee voertuigen tegelijk staan om te laden en te lossen. "We hebben tweehonderdtwintig concerten per jaar, en bij elke concertavond is er wel iets van vervoer nodig," zegt AB-directeur Dirk De Clippeleir.
In februari kwam het wijkcomité van de Sint-Jacobswijk in verzet tegen de geparkeerde tourbussen. "We hebben de indruk dat er steeds meer en vaker voertuigen staan,” zei Pascale De Jonckheere van de vzw Sint-Jacobswijk in het voorjaar. "Dat is een probleem voor de handelaars, want de voertuigen staan voor hun etalage."
De Ancienne Belgique wees er destijds op dat de keuze voor een concertzaal in het centrum nu eenmaal lusten én lasten met zich meebrengt: "Wij zijn goed voor de handel en brengen leven in het centrum," verdedigde directeur Dirk De Clippeleir toen.
Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Ancienne Belgique , voetgangerszone
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.